София, 1421
ул. Димитър Хаджикоцев 114

Дограми

Доставяме и монтираме качествени дограми, както и извършваме ремонт и поправки на вече монтирани такива, в обиктите, на които извършваме ремонти дейности.

Дори и най-качествената дограма има нужда от профилактика – смазване на обкова и почистване на уплътненията, които се и сменят, когато е необходимо. Ремонтът на дограма осигурява безпроблемната ѝ работа, поправя недостатъчно добре уплътняващи профили, спира духането или конденз, ако има такъв. Понякога поправките се налагат и заради неправилно експолатиране на профилите, например неправилно отваряне и затваряне на по-сложните механизми.

С времето обкова се износва, уплътненията гъбят еластичността си, крилата провисват, а стъклопакета може да се разхерметизира. Тези проблеми се решават с реглаж и подмяна на увредените панти.

Кога дограмата ви има нужда от ремонт?

  • при всякакво затруднение в употребата – при отваряне или затваряне, неработеща дръжка и др.
  • изпотяване между стъклата на стъклопакета
  • провисване, недостатъчно уплътнение

Особеност при дограмата е, че може да има нужда от ремонт не само години след монтажа, но понякога и скоро след него. Понякога стъклопакетът може да е разхеметизиран още при монтажа, профилите да не са правилно монтирани, или не са качествени. Дори и в такива случаи един ремонт може значително да удължи живота на дограмата ви.