София, 1421
ул. Димитър Хаджикоцев 114

Консултации

Ако ви предстои покупка на имот със сигурност ще се допитате до адвокат относно съдържанието на договора. И с брокер, за да се информирате относно евентуални тежести върху имота, ако има такива. Докато консултацията със строител често се пропуска, а е едно от най-добрите неща, които можете да направите преди покупка. Така ще си изясните състоянието на имота още преди да сключите сделката и ще имате представа какво можете да очаквате като разходи по поддръжката и ремонта му и да си спестите много главоболия от проблеми, които не сте забелязали навреме. Обадете ни се преди да подпишете договор!

Ние ще ви информираме за строителни проблеми и особености на имота, които могат да окажат влияние върху бъдещата му експлоатация и пазарна цена, както и какви разходи по ремонт и поддръжка да очаквате.

 


Услугата включва:

  1. Оглед;

  2. Оценка на състоянието на имота;

  3. Детайлен анализ на потенциала на имота и възможностите за бъдещо преустройство;

  4. Съставяне на подробна количествена сметка за предстоящите строително ремонтни работи, базирана на действителните цени на строителни услуги.

     


 

Препоръчваме ви да направите такава консултация, за да ви помогнем да предвидите всички допълнителни разходи, свързани с покупката на имот. Обикновено хората смятат в тези разходи такси при учредяването на ипотека, нотариални такси, комисионна на брокера (2.5% – 3%), други данъци и такси, пазарна оценка и т.н. Ние смятаме, че разходите за ремонт и обзавеждане са също толкова важни. Често, въпреки, че брокерът тъврди, че е неоходим само нов латекс, може да се наложи подмяна на ВиК и ел. инсталации, както и други ремонти, които е по-добре да се направят преди да стигнете до обзавеждането и нанасянето. Понякога необходимите ремонти са много повече, отколкото се вижда на пръв поглед и една професионална консултация би могла да ви спести значителни непредвидени разходи.

Често продавачите на имоти правят козметични подобрения или ремонти с цел вдигане на продажната цена. Понякога така се прикриват дори сериозни дефекти на сградите. Ето защо ви препоръчваме да търсите имот, чийто потенциал все още не е изцяло разкрит, така че подобренията, които направите по него да ви позволят да го продадете на по-висока цена след време.